European Gum Health Day 12 mei

Vanuit de European Federation of Periodontology (EFP) is er het initiatief genomen een dag op te dragen aan het tandvlees. Daarom is de ‘European Gum Health Day’ in het leven geroepen. Deze dag zal jaarlijks plaatsvinden op 12 mei. Deze dag zal ook in Nederland “de dag voor het tandvlees” zijn.

Dit jaar richt deze dag zich op de Parodontologiepraktijken en de Parodontologie afdelingen op de Tandheelkunde faculteiten. Zij stellen zich op 12 mei aanstaande open voor een inloopspreekuur.

De Praktijk voor Parodontologie en Implantologie in Venlo zal ook aan deze dag deelnemen. Patiënten kunnen zich van 11.00u – 16.00u melden, waarna een DPSI-meting wordt gedaan als de patiënt dat wil en er zal een korte uitleg over parodontitis worden gegeven. Uiteraard zal hier ook de relatie met een gezonde lifestyle en de algemene gezondheid aan de orde komen.
Indien er parodontale problemen aanwezig zijn, zal de patiënt geadviseerd worden dit met zijn of haar eigen tandarts te bespreken. Het doel van deze dag is het belang van een gezond parodontium en een gezonde mond in het algemeen onder de aandacht te brengen bij de patiënt.

Patiënten worden niet aangenomen of behandeld binnen onze praktijk. Het gaat alleen om informatie overbrengen en het bewustzijn van de patiënt over een gezond parodontium te verhogen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk in Venlo: 077- 35 11 606

Publicatiedatum: 19-06-2019


Terug naar overzicht